МТФ 7 (1971)

7-те Театарски Игри „Војдан Чернодрински“ се одржа во периодот: 12.06.1971 – 19.06.1971.

На театарските игри беа прикажани вкупно:

 • 5 претстави во официјалната програма и
 • 3 претстави во придружната програма.

Жири: Томе Момировски (претседател), Димитар Ќостаров, Томе Арсовски.

Организациски одбор

Одбор за организација:
Кире Стефаноски (претседател),
Михајло Михајловски (секретар),
Самоил Дуковски,
Милка Божикова,
Драган Топчиевски,
Бранко Илиоски,
Бошко Бабиќ,
Борка Кулески,
Рампо Конески,
Димче Стефановски,
Стојан Гогов,
Ѓоко Николовски,
Томе Гаговски.

Доделени награди

 1. НАГРАДА ЗА КОСТИМОГРАФИЈА не е доделена.
 2. НАГРАДА ЗА СЦЕНОГРАФИЈА на Менде Ивановски за сценографијата во претставата „СИТЕ МОИ СИНОВИ“ во изведба на Народен театар, Куманово,
 3. НАГРАДА ЗА МЛАД АКТЕР „ТРАЈКО ЧОРЕВСКИ“ на Димитар Вандески за улогата Итроманот Пејо во претставата „ИТРОМАН ПЕЈО“ во изведба на Народен театар „Војдан Чернодрински“, Прилеп,
 4. НАГРАДА ЗА АКТЕРСКО ОСТВАРУВАЊЕ на
  • Шенка Колозова за улогата Ен Дивер во претставата „СИТЕ МОИ СИНОВИ“ во изведба на Народен театар, Куманово,
  • Ружа Икономова за улогата Доилката во претставата „МЕДЕЈА“ во изведба на Народен театар, Штип,
  • Методија Петкоски за улогата Итроманот Пејо во претставата „ИТРОМАН ПЕЈО“ во изведба на Народен театар „Војдан Чернодрински“, Прилеп,
  • Јосиф Јосифовски за улогата Јаго во претставата „ОТЕЛО“ во изведба на Народен театар, Битола,
  • Александар Думов за улогата Ставре во претставата „ДАМКИ“ во изведба на Народен театар „Антон Панов“, Струмица и
  • Олга Наумовска за улогата Емилија во претставата „ОТЕЛО“ во изведба на Народен театар, Битола,
 5. НАГРАДА ЗА РЕЖИЈА на Ацо Алексов за претставата „СИТЕ МОИ СИНОВИ“ во изведба на Народен театар, Куманово,
 6. НАГРАДА ЗА УМЕТНИЧКО ОСТВАРУВАЊЕ НА ПРЕТСТАВА ВО ЦЕЛИНА на претставата „СИТЕ МОИ СИНОВИ“ во изведба на Народен театар, Куманово.

Настани во придружната програма


 


 

Претстави во официјалната програма

Претстави во придружната програма

Слични Објави