57. МТФ „Војдан Чернодрински“ – Прилеп

09 – 16.06.2023г.

Официјална програма:

„Чудна случка со кучето во ноќта“ – од Сајмон Стивенс, во режија на Зоја Бузалковска, продукција на Драмски театар – Скопје, премиера: 29.12.2021г.

„Нема струја за електричниот стол“ – од Александар Секулов, во режија на Дејан Пројковски, продукција на НУЦК Театар „Јордан Хаџи Константинов – Џинот“ – Велес, премиера: 08.04.2023г.

„Мистерија Буфо“ – според Дарио Фо, во режија на Андреј Цветановски, продукција на Народен театар „Војдан Чернодрински“ – Прилеп, премиера: 16.11.2022г.

„Мy name is Medeјa“ – според Еврипид, драматизација на Милан Рамшак Марковиќ, во режија на Себастијан Хорват, продукција на Народен театар – Битола, премиера: 27.09.2022г.

„Балкон“ – од Жан Жене, во режија на Арбен Кумбаро, Продукција на Албански театар, Скопје, премиера: 21.04.2022г.

„Несфатената цивилизација“ – од Добри Војников, во режија на Софија Ристевска Петрушева, Народен театар – Охрид, премиера: 10.04.2023г.

„Роња, ќерката на ограбувачот“ – од Астрид Линдгрен, во режија на Јакуб Максимов, Театар за деца и младинци – Скопје, премиера: 23.12.2022г.

„Женска гардероба“ – од Арношт Голдфлам, во режија на Наташа Поплавска, Театар Комедија – Скопје, премиера: 26.10.2022г.

„Циркус Пирандело“ – според драми од Луиџи Пирандело, адаптација и режија на Бојан Трифуновски, продукција на Народен театар „Антон Панов“ – Струмица, премиера: 20.10.2022г.

„Човек перница“ – од Мартин Мекдона, во режија на Сибел Абдиу, продукција на Турски театар – Скопје, премиерна обнова: 15.02.2023г.