57. МАКЕДОНСКИ ТЕАТАРСКИ ФЕСТИВАЛ „ВОЈДАН ЧЕРНОДРИНСКИ“ ПРИЛЕП

Уметнички директор:
д-р Ана СТОЈАНОСКА

Секретар на МТФ:
Стојан ДАМЧЕСКИ

Собрание на МТФ:
Сашо ДИМОСКИ – НУЦК Театар „Јордан Хаџи Константинов – Џинот“ – Велес
Катерина ИЛИЕВСКА СИЛЈАНОВСКА – НУ Театар за деца и младинци – Скопје
Иван ЈЕРЧИЌ – НУ Народен Театар – Битола
Адем КАРАГА – НУ Албански Театар – Скопје
Трајче КАЦАРОВ – НУЦК „Ацо Шопов“ – Штип
Сашо КОКАЛАНОВ – ФДУ – Скопје
Јасмина МИЦОВСКА СТАНКОСКА – Театар „Војдан Чернодрински“ – Прилеп
Беким САЛИУ – НУ Тетовски театар – Тетово
Горан СИМОНОСКИ – НУЦК „Григор Прличев“ – Охрид
Маја ВЕЉКОВИЌ ПАНОВСКА – НУ Драмски Театар – Скопје
Ајлин СКОРО – НУ Турски Театар – Скопје
Дарко Јан СПАСОВ – НУ Театар „Комедија“ – Скопје
Танкица СТОЈАНОВА – НУЦК „Антон Панов“ – Струмица
Сашо ТОДОРОВСКИ – НУЦК „Трајко Прокопиев“ – Куманово
Дијана ТОСКА – НУ Албански театар за деца и млади – Скопје
Симона УГРИНОВСКА – НУ Македонски народен театар – Скопје

Податоци за WEB:
Користени податоци од монографијата „ПРОЕКТ ЧЕРНОДРИНСКИ“ издадена по повод јубилејот од 50 години Македонски театарски фестивал „ВОЈДАН ЧЕРНОДРИНСКИ“

Институт за театрологија при ФДУ – Скопје

Автори на текстови: Ана Стојаноска, Сребра Ѓорѓијевска, Милош Б.Андоновски, Ангела Стојановска, Јована Ѓорѓиовска

Лектор: Тодорка Балова

Превод на англиски јазик: Елена Пренџова

Македонски театарски фестивал
„ВОЈДАН ЧЕРНОДРИНСКИ“ – ПРИЛЕП
Центар за култура „Марко Цепенков“
7500 Прилеп
Република Северна Македонија

тел: (048) 425 520
e mail: contact@mtf.com.mk
www.mtf.com.mk

Покровители

05_Logo_MKultura_H_C_MK