МТФ 3 (1967)

3-те Театарски Игри „Војдан Чернодрински“ се одржа во периодот: 12.06.1967 – 18.06.1967.

На театарските игри беа прикажани вкупно:

 • 5 претстави во официјалната програма и
 • 2 претстави во придружната програма.

Жири: Томе Момировски (претседател), Томе Арсовски, Благоја Иванов.

Организациски одбор

Одбор за организација:
Кире Стефаноски (претседател),
Михајло Михајолоски (секретар),
Димче Стефановски,
Драги Топчиевски,
Драги Димовски,
Ѓоре Напески,
Бранко Илиески,
Рампо Конески,
Данчо Коложегоски,
Димче Атанасоски.

Доделени награди

 1. НАГРАДА ЗА КОСТИМОГРАФИЈА на Сотир Наумовски за костимите во претставата „РАЗБОЈНИЦИ“ во изведба на Народен театар, Битола,
 2. НАГРАДА ЗА СЦЕНОГРАФИЈА на Петар Ангеловски за сценографијата во претставата „РАЗБОЈНИЦИ“ во изведба на Народен театар, Битола,
 3. НАГРАДА ЗА МЛАД АКТЕР „ТРАЈКО ЧОРЕВСКИ“ не е доделена.
 4. НАГРАДА ЗА АКТЕРСКО ОСТВАРУВАЊЕ на
  • Ацо Ѓорчев за улогата Таткото Иштван во претставата „ГЛУВЧЕВАТА ПАТЕКА“ во изведба на Народен театар, Куманово,
  • Зора Георгиева за улогата Тања во претставата „ТАЊА“ во изведба на Народен театар, Струмица,
  • Методија Петковски за улогата Амеде во претставата „РЕЗЕРВИСТ“ во изведба на Народен театар „Војдан Чернодрински“, Прилеп,
  • Јосиф Јосифовски за улогата Карл Мор во претставата „РАЗБОЈНИЦИ“ во изведба на Народен театар, Битола и
  • Живка Лабетиќ за улогата Еченија Бутон во претставата „РЕЗЕРВИСТ“ во изведба на Народен театар „Војдан Чернодрински“, Прилеп,
 5. НАГРАДА ЗА РЕЖИЈА на Димитар Христов за претставата „РАЗБОЈНИЦИ“ во изведба на Народен театар, Битола.

Настани во придружната програма


 


 

Претстави во официјалната програма

Претстави во придружната програма

Слични Објави