МТФ 6 (1970)

6-те Театарски Игри „Војдан Чернодрински“ се одржа во периодот: 22.06.1970 – 29.06.1970.

На театарските игри беа прикажани вкупно:

 • 6 претстави во официјалната програма и
 • 2 претстави во придружната програма.

Жири: Иван Мазов (претседател), Иван Ивановски, Душко Наумовски.

Организациски одбор

Одбор за организација:
Кире Стефаноски (претседател),
Михајло Михајлоски (секретар),
Димче Стефановски,
Драги Топчиевски,
Драги Димовски,
Ѓоре Напески,
Бранко Илиески,
Рампо Конески,
Данчо Коложегоски,
Димче Атанасоски.

Доделени награди

 1. НАГРАДА ЗА КОСТИМОГРАФИЈА на Рада Петрова-Малкиќ за костимите во претставата „МАТУРАНТИ“ во изведба на Народен театар, Куманово,
 2. НАГРАДА ЗА СЦЕНОГРАФИЈА на Васил Костов за сценографијата во претставата „ОД ГЛААТА СИ ПАТИМЕ“ во изведба на Народен театар „Војдан Чернодрински“, Прилеп,
 3. НАГРАДА ЗА МЛАД АКТЕР „ТРАЈКО ЧОРЕВСКИ“ на Живко Пешевски за улогата Мик Тереноар во претставата „МАТУРАНТИ“ во изведба на Народен театар, Куманово,
 4. НАГРАДА ЗА АКТЕРСКО ОСТВАРУВАЊЕ на
  • Љубица Пиперевска за улогата Стела во претставата „ТРАМВАЈ НАРЕЧЕН ЖЕЛБА“ во изведба на Народен театар „Антон Панов“, Струмица,
  • Ацо Стефановски за улогата д-р Штефан во претставата „МАТУРА“ во изведба на Народен театар, Битола,
  • Момир Христовски за улогата Тереноар во претставата „МАТУРАНТИ“ во изведба на Народен театар, Куманово,
  • Зора Георгиева за улогата Бланш Дибоа во претставата „ТРАМВАЈ НАРЕЧЕН ЖЕЛБА“ во изведба на Народен театар „Антон Панов“, Струмица,
  • Методија Петковски за улогата Гавре во претставата „ОД ГЛААТА СИ ПАТИМЕ“ во изведба на Народен театар „Војдан Чернодрински“, Прилеп и
  • Олга Наумовска за улогата Ана во претставата „МАТУРА“ во изведба на Народен театар, Битола,
 5. НАГРАДА ЗА РЕЖИЈА на Бранко Ставрев за претставата „ТРАМВАЈ НАРЕЧЕН ЖЕЛБА“ во изведба на Народен театар „Антон Панов“, Струмица,
 6. НАГРАДА ЗА УМЕТНИЧКО ОСТВАРУВАЊЕ НА ПРЕТСТАВА ВО ЦЕЛИНА на претставата „ОД ГЛААТА СИ ПАТИМЕ“ во изведба на Народен театар „Војдан Чернодрински“, Прилеп.

Настани во придружната програма


 


 

Претстави во официјалната програма

Претстави во придружната програма

Слични Објави