РАЗБОЈНИЦИ

Продукција: Народен театар, Битола

Автор: Фридрих Шилер

Режија: Димитар Христов

Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА КОСТИМОГРАФИЈА на Сотир Наумовски,
  2. НАГРАДА ЗА СЦЕНОГРАФИЈА на Петар Ангеловски,
  3. НАГРАДА ЗА АКТЕРСКО ОСТВАРУВАЊЕ на Јосиф Јосифовски за улогата Карл Мор,
  4. НАГРАДА ЗА РЕЖИЈА на Димитар Христов.