ОД ГЛААТА СИ ПАТИМЕ

Продукција: Народен театар „Војдан Чернодрински“, Прилеп

Автор: Војдан Чернодрински

Режија: Ацо Алексов

Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА СЦЕНОГРАФИЈА на Васил Костов,
  2. НАГРАДА ЗА АКТЕРСКО ОСТВАРУВАЊЕ на Методија Петковски за улогата Гавре,
  3. НАГРАДА ЗА УМЕТНИЧКО ОСТВАРУВАЊЕ НА ПРЕТСТАВА ВО ЦЕЛИНА.