МАТУРАНТИ

Продукција: Народен театар, Куманово

Автор: Жозе Андре Лакур

Режија: Драгољуб Димовски

Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА КОСТИМОГРАФИЈА на Рада Петрова-Малкиќ,
  2. НАГРАДА ЗА МЛАД АКТЕР „ТРАЈКО ЧОРЕВСКИ“ на Живко Пешевски за улогата Мик Тереноар,
  3. НАГРАДА ЗА АКТЕРСКО ОСТВАРУВАЊЕ на Момир Христовски за улогата Тереноар.