ДРАМСКИ ЗА КОНЕСКИ

НУ Драмски театар – Скопје

Драматизација: Катарина КОЦЕВСКА ХАЏИ ВАСИЛЕВА

Омаж за животот и делото на великанот на македонската литература и култура Блаже Конески со првенците на Драмски театар во чест на стогодишнината од неговото раѓање.

(изведба по покана за свеченото затворање)

Учествуваат:
Лилјана ВЕЉАНОВА
Дејан ЛИЛИЌ
Игор АНГЕЛОВ
Зоран ЉУТКОВ
Дамјан ЦВЕТАНОВСКИ
Драган СПАСОВ Дац
Јелена ЖУГИЌ
Маја ВЕЉКОВИЌ ПАНОВСКА
Анастас ТАНОВСКИ

Настанот се одржа во Театар “Војдан Чернодрински” на 08.10.2021 (петок) од 19:00.

Слични Објави