Јуни 2023

01.06.2023

МакПресс

Објавени наградените текстови и најава за фестивалот

08.06.2023

УМНО; Маркукуле; Опсервер

Отворање на фестивалот

09.06.2023

УМНО; Скопје1; МКД; МРТ; МРТ

https://frontline.mk/2023/06/09/pochnuva-57-makedonski-teatarski-festival-vo-dan-chernodrinski/

Интервју со Ана Стојаноска – Нова Македонија

10.06.2023

Слободен Печат; Сител; Нова Македонија; Цивил Медиа; Прес24; Окно; Канал 5; Фронтлајн; Бриф; МРТ; Маркукуле

Ден на независната сцена

11.06.2023

Канал 5; А1он; МакПресс; УМНО; Нова Македонија; Макфакс

12.06.2023

УМНО; Нова Македонија; Канал 5; Окно

13.06.2023

Маркукуле; МРТ; Нова Македонија; Независен; Маркукуле; УМНО, МакПресс

Разговори

14.06.2023

МИА; УМНО; МКД.мк; А1он; Независен; Слободен печат; Независен, Независен

15.06.2023

Независен; УМНО; МакПресс

Промоција на „Чашуле: Приказнувачот“

МИА; Нова Македонија; МакПресс; МКД.мк; Маркукуле; А1он; МКД.мк

Затворање

16.06.2023

Независен; Канал 5; УМНО; УМНО; МакПресс; МИА; Нова Македонија

Награди

17.06.2023

Маркукуле; ЦивилМедиа; Театар за Деца и Млади; Независен; МакПресс; Независен

Интервју за Трн.мк

18.06.2023

Уметноста е пат кон добрината и човечноста, нам ни останува одговорноста

19.06.2023

Фестивалот е должен да создава нова публика и идни театарџии

20.06.2023

Актерите му се адут на македонскиот театар – бидете репертоарски похрабри и режисерски поинвентивни!

Мал „Чернодрински“ за создавање нова театарска публика!

Интервју постфестум

23-24.06.2023

https://www.facebook.com/watch/live/?ref=watch_permalink&v=1406907083437948

ПО ПЕТ НАГРАДИ ЗА “МАИ НЕИМ ИС МЕДЕЈА” И “ЧУДНА СЛУЧКА СО КУЧЕТО ВО НОЌТА’“

Слободен Печат

25.06.2023

По успешното издание на 57. МТФ „Војдан Чернодрински“: Македонскиот театар треба да продолжи да истражува

Интервју со Милош Латиновиќ, член на жирито

28.06.2023

Имате сериозен актерски потенцијал: Интервју со Милош Латиновиќ, директор на БИТЕФ од Белград

29-30.06.2023

Слободен Печат; Нова Македонија; Слободен Печат; Независен; МКД.мк; УМНО; Прес24

Слични Објави