ЗМЕЈОВАТА НЕВЕСТА

Продукција: Театар „Војдан Чернодрински“ – Прилеп

Автор: според Димитар Г. МОЛЕРОВ

Режија: Нела ВИТОШЕВИЌ

Претставата се одигра на сцената на Театар Војдан Чернодрински на 08.06.2013

Композитор: Огнен АНАСТАСОВСКИ (Bei the fish)
Сценограф: Костантин ТРПЕНОСКИ
Костимограф: Розе ТРАЈЧЕВСКА


Играат:
Јана: Марија СПИРКОСКА ИЛИЈЕСКА
Змејот: Зоран ИВАНОСКИ
Раскажувачот: Игор ТРПЧЕ
Мајката: Даниела ИВАНОСКА
Иван: Димитар ЃОРЃИЕВСКИ
Марија: Наташа НАУМОСКА
Магда, Бајачката, Змеица: Катерина ЧАКМАКОСКА
Рада, Змеица: Јасмина МИЦОВСКА СТАНКОСКА
Другиот Змеј: Александар СТЕПАНУЛЕСКИ
Милена, Змеица: Ангела НАУМОСКА
Бојан: Владимир ЃОРЃИЈОСКИ
Васил: Никола НАСТОСКИ
Коста: Димитар ЦРЦОРОСКИ
Кумот: Александар ТОДЕСКИ


Инспициент: Валентина ПИРГАНОСКА
Суфлер: Лилјана БАТЛЕСКА
Тон мајстор: Томе ТЕМЕЛКОСКИ
Светло: Ристе ГРКОСКИ
Шеф на сцена: Сашо СМОКВОСКИ
Сликар исполнител: Пеце РИСТЕСКИ
Реквизита: Гоце НАУМОСКИ
Илузионист: Роберт НИНЕСКИ
Гардеробер: Снежана ЃОРЃИОСКА
Фризер – перикер: Даринка БОГОЕСКА
Заварувач: Ордан ТОДОРОСК
Декоратери: Илија МИХАЈЛОСКИ, Роберт СТОЈКОСКИ, Владимир ВЛАДИМИРОСКИ, Јане ЈАНКУЛОСКИ, Златко АПОСТОЛОСКИ


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА РЕЖИЈА на Нела Витошевиќ,
  2. НАГРАДА ЗА УМЕТНИЧКО ОСТВАРУВАЊЕ НА ПРЕТСТАВА ВО ЦЕЛИНА.