ЗМЕЈ

Продукција: НУ Албански театар – Скопје

Автор: Евгениј ШВАРЦ

Режија: Шкипе Н. ДУКА

Претставата се одигра на сцената на НУЦК Марко Цепенков на 05.06.2012

Сценографија: Сефедин НУРЕДИНИ
Костими и музика: Шќипе Н. ДУКА
Графика: Бетим ЗЕЌИРИ


Играат:
Змеј: Сефедин НУРЕДИНИ
Ланселот: Ментор НУРЕДИНИ
Елса: Амернис ЈОВАНОВСКА НОКШИЌИ
Елса: Аида АЛИДЕМИ
Градоначалник: Хамди РАШИТИ – ДИУ
Хенрик: Илбер МУРТЕЗИ
Мачорот: Висар ЕТЕМИ
Шарлемањ: Зеќирја ЏЕМАИЛИ
Пријателка на Елса: Вјолца БЕКТЕШИ ХАМИТИ
Пријателка на Елса: Аида ЕЛЕЗИ
Шапкар: Хајрулах РАМИЗИ
Ковач: Блерим ДАРЛИШТА
Ткајач: Генци МИРЗО
Лакеи: Асдрен СЕЛИМИ