ЗЛОСТОРСТВО И КАЗНА

Продукција: НУ Народен театар – Битола

Автор: Фјодор МИХАЈЛОВИЧ ДОСТОЕВСКИ

Режија: Диего Де БРЕА

Претставата се одигра на сцената на НУЦК Марко Цепенков на 11.06.2017

Адаптација и режија: Диего ДЕ БРЕА
Превод од словенечки: Соња ДОВЖАЛ
Сценографија и светло: Диего ДЕ БРЕА
Костимографија: Благој МИЦЕВСКИ


Играат:
Радион Романович Раскољников: Огнен ДРАНГОВСКИ
Софија Семјонова Мармеладова – Соња, Авдотија Романова Раскољникова – Дуња: Марија СТЕФАНОВСКА
Пулхерија Александровна Раскољникова, Настасија: Катерина АНЕВСКА
Аљона Ивановна: Валентина ГРАМОСЛИ
Профириј Петрович: Марјан ЃОРЃИЕВСКИ
Александар Григориевич Заметов, Петар Петрович Лужин, Кох: Иван ЈЕРЧИЌ
Семјон Захарович Мармеладов, Аркадиј Иванович Свидригајлов: Александар СТЕФАНОВСКИ
Димитриј Прокофјевич, Пестрјаков: Никола ПРОЈЧЕВСКИ


Музички соработник: Александар ДИМОВСКИ
Снимател на видео материјали: Димитар КОЛОНЏОСКИ
Светло мајстор: Игор МИЦЕВСКИ
Видео оператор: Антонио БОЖИНОВСКИ
Суфлер: Радојка ДИМЕСКА
Инспициент: Митко ИВАНОВСКИ
Технички директор: Петар ТРАЈЧЕВСКИ