ЗЛОСТОРСТВО И КАЗНА

Продукција: Театар на народносите — Турска драма, Скопје

Автор: Ф.М. Достоевски

Режија: Бранко Ставрев

Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА АКТЕРСКО ОСТВАРУВАЊЕ на Фирдаус Неби за улогата Расколников,
  2. НАГРАДА ЗА РЕЖИЈА на Бранко Ставрев,
  3. НАГРАДА ЗА УМЕТНИЧКО ОСТВАРУВАЊЕ НА ПРЕТСТАВА ВО ЦЕЛИНА.