ЖИВОТОТ НА МОЛИЕР

Продукција: НУ Македонски народен театар – Скопје

Автор: Михаил БУЛГАКОВ

Режија: Александар ПОПОВСКИ

Претставата се одигра на сцената на НУЦК Марко Цепенков на 03.06.2012

Превод: Павел ПОПОВ
Редактура на превод: Тања УРОШЕВИЌ
Костими: Снежана ПЕШИЌ РАИЌ
Сценографија: Свен ЈОНКЕ
Продуцент: Виктор РУБЕН
Избор на музика: Александар ПОПОВСКИ
Асистент на режија: Лука КОРТИНА


Играат:
Никола РИСТАНОВСКИ
Сашка ДИМИТРОВСКА
Емил РУБЕН
Драгана КОСТАДИНОВСКА
Оливер МИТКОВСКИ
Марија НОВАК
Николина КУЈАЧА
Игор АНГЕЛОВ
Нина ДЕАН
Дениз АБДУЛА
Никола АЦЕСКИ


Инспициент: Никола КИМОВСКИ
Суфлер : Зорица БЛАГОЕВСКА
Тон: Александар ПЕТРОВСКИ, Ненад ТРПЕНОВСКИ
Светло: Илија ТАРЧУГОВСКИ, Дарко МЛАДЕНОВСКИ


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА ГЛАВНА МАШКА УЛОГА на Никола Ристановски за улогата Молиер.