ЖИВОТИНСКА ФАРМА

Продукција: НУЦК „Антон Панов“ - Народен театар – Струмица

Автор: Џорџ ОРВЕЛ

Режија: Љупчо ЃОРГИЕВСКИ

Претставата се одигра на сцената на НУЦК Марко Цепенков на 10.06.2019

Играат:
Наполеон – Коста Ангов
Сквилер – Стојан Велков – Трн
Сноубол, Мјуриел и Пилкингтон – Јулија Милкова
Боксер – Игор Тодоров
Бенџамин – Кире Ѓоргиев
Мојсеј – Ванчо Василев
Кловер – Јасмина Вучкова
Блубел – Анкица Бенинова
Кокошка – Ангелина Тренчева Ангелова
Молик – Танкица Стојанова
Булдози – Стојан Стојанов – Тачи и Ване Трајков


Инспициент: Никола Сарајлиев
Тон мајстор: Ѓорге Витанов
Светло: Никола Илков
Шеф на сцена: Перица Костуранов
Реквизитер: Стојан Стојанов
Гардеробер: Васе Ценев
Декоратери: Спасо Мелев, Томе Витанов, Ване Трајков и Ристо Ефтимов


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА СОВРЕМЕНА СЦЕНСКА ДРАМАТИЗАЦИЈА на Љупчо Ѓоргиевски за драматизација и адаптација на „Животинска фарма“ од Џорџ Орвел.