ЖИВОТ ПОД КИРИЈА

Продукција: НУ Албански театар – Скопје

Автор: Рефет АБАЗИ

Режија: Лука КОРТИНА

Претставата се одигра на сцената на Театар Војдан Чернодрински на 08.06.2014

Aс. на режија: Ибрахим ЏЕМАИЛИ
Превод на македонски: Бесфорт ИДРИЗИ
Сценографија: Сашо ПОПОВСКИ
Костимографија: Елена СПАСОВСКА
Кореографија: Агнес НОКШИЌИ
Музика: ФОЛТИН


Играат:
Дин: Бесфорт ИДРИЗИ
Рина: Амернис ЈОВАНОВСКА НОКШИЌИ
Басри: Хисмет РАМАДАНИ
Директорот: Музбајдин ЌАМИЛИ – Мучи
Виола (фиктивен лик): Линда САИТИ
Беким (фиктивен лик): Џевдет ЈАШАРИ
Јета (фиктивен лик): Греса ПАЛАСКА
Селма: Аида ЕЛЕЗИ
Инспициент: Генци МИРЗО
Ферид: Ибрахим ЏЕМАИЛИ
Хасан: Адем КАРАГА
Непознатиот: Беќир НУРЕДИНИ, Хајрула РАМИЗИ, Асдрен СЕЛИМИ, Блерим ДАРДИШТА


Сликар изведувач: Енес ДЕАРИ
Инспициент: Орхан КАДРИУ – Лани
Суфлер: Ресмије ЦАКОЛИ
Светло мајстори: Идавер ЏЕМАИЛИ, Ахмет ЧАЈАНИ
Тон мајстор: Нади БЕЏЕТИ
Шминкери: Авди Билал, Нора ПИТАРКА
Реквизита: Хисни ВИЛА
Кројачи: Ќерим ЕТЕМИ, Хулја РУСТЕМИ
Гардероба: Атиџе ДЕМИРИ, Аднан РЕЏЕПИ