ЖИВ ЧОЕК (EVERYMAN)

Продукција: Драмски театар - Скопје

Автор: Горан СТЕФАНОВСКИ

Режија: Деан ДАМЈАНОВСКИ

Претставата се одигра на сцената на Народен театар - Битола на 09.06.2005

Сценографија: Благој МИЦЕВСКИ
Костимографија: Благој МИЦЕВСКИ
Музика: Оливер ЈОСИФОВСКИ
Асистент на музика: Вера МИЛОШЕВСКА
Асистент-драматург: Катерина МОМЕВА
Лектор: Елица ИНАДЕВСКА


Играат:
Ирена РИСТИЌ – Анастазија
Милица СТОЈАНОВА – Стара жена во инвалидска количка
Бранко ЃОРЧЕВ – Реј
Билјана БЕЛИЧАНЕЦ-АЛЕКСИЌ – Хелен
Дејан ЛИЛИЌ – Тим
Ива ЗЕНДЕЛСКА – Џо
Васил ЗАФИРЧЕВ – Вики
Зоран ЉУТКОВ – Кен


Инспициент: Мугрен ЕЛЕНИНСКИ
Суфлер: Жаклина ЃЕОГИЕВСКА
Сликар-изведувач: Илија ВЕЛЕВСКИ