ЖЕНСКИ ПРИЛОГ ЗА НОЌТА

Продукција: Македонски народен театар, Скопје

Автор: Блаже Миневски

Режија: Владимир Милчин

Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА КОСТИМОГРАФИЈА на Благој Мицевски,
  2. НАГРАДА ЗА СЦЕНОГРАФИЈА на Крсте С. Џидров,
  3. НАГРАДА ЗА МЛАД АКТЕР „ТРАЈКО ЧОРЕВСКИ“ на Тони Михајловски за улогата Крали Марко,
  4. НАГРАДА ЗА АКТЕРСКО ОСТВАРУВАЊЕ на Мими Таневска за улогата Невена Поп-Петрова.