ЖЕНСКА ГАРДЕРОБА

Продукција: НУ Театар „Комедија“ - Скопје

Автор: Арношт Голдфлам

Режија: Наташа Поплавска

Претставата се одигра на сцената на Театар Војдан Чернодрински на 14.06.2023 во 22:00

Асистент на режисерот: Иван Вртев

Драматург: Благица Секулоска

Преведувач: Драган Георгиевски

Сценограф: Војдан Запров

Костимограф: Ивана Каранфиловска- Угуровска

Автор на музиката: Ристо Вртев

Дизајнер на светло: Милчо Александров

Играат

Жаклина Стевковска-Дрнасин – Горде Жаклина Петровска-Милјановска – Маја Ева Скендеровска – Леа

Тања Мицков – Милица Тони Денковски – Слаѓана

Техничка екипа

технички раководител: Милан Несторов; инспициент: Нурjамет Рушити; мајстор на светло: Слободан Илиоски-Боби; мајстор на тон: Томи Анчов; реквизитер: Жаклина Пецевска; суфлер: Зорица Манаскова- Станковиќ; гардеробери: Елизабета Стојчевска и Љупчо Атанасоски; шминкери/ фризери: Ивана Спироска, Диме Блажески и Велимир Минов; шеф на сцена: Никола Николовски; соработници за маркетинг и дизајн: Софија Спасов и Бисера Михајловска.

Женска гардероба е современа комедија која ни го открива и ни го покажува она што публиката најчесто не може да го види — животот на актерите зад сцена. Станува збор за пиеса која ни ги раскажува приказните на четири актерки на различна возраст, кои сакаат различни нешта, но она што ги спојува и ги врзува се гардеробата и театарот со сета негова магија и страст.

Наташа Поплавска

Времетраење: 90 минути

Датум на премиера: 26 октомври 2022 година