ЖЕНИТЕ

Продукција: НУ Албански театар – Скопје

Автор: Роберт ТОМАС

Режија: Ќендрим РИЈАНИ

Претставата се одигра на сцената на НУЦК Марко Цепенков на 12.06.2018

Сцена: Петрит БАКАЛИ
Костими: Марија ПУПУЧЕВСКА
Музика: Фатос ЛУМАНИ
Видео: Бетим ЗЕЌИРИ
Печатен материјал: Eggra


Играат:
Теута АЈДИНИ ЈЕГЕНИ
Дрита КАБА КАРАГА
Амернис ЈОВАНОВСКА НОКШИЌИ
Вјолца БЕКТЕШИ ХАМИТИ
Аида АЛИДЕМИ
Зарије ЈОНУЗИ ЧЕЛИКУ
Мирлинда САИТИ
Аида ЕЛЕЗИ


Одговорен: Ибрахим ЏЕМАИЛИ
Ас.сценограф: Енес ДЕАРИ
Тишлер: Нури ИСМАИЛИ
Кројач: Хулја РУСТЕМИ
Инспициент: Орхан КАДРИУ ЛАНИ
Музика: Нади БЕЏЕТИ
Реквизита: Хисни ВИЛА
Светло: Идавер ЏЕМАИЛИ и Ахмет ЧАЈАНИ
Шминка: Авди БИЛАЛ и Нора ПИТАРКА
Гардеробер: Атиџе ДЕМИРИ
Одговорен декоратер: Зекирија АВДИ
Дежурни декоратери: Африм РУСТЕМИ, Сулејман ИБРАХИМИ, Џанер МУСИЌ и Алмир ЛИМАЈ


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА РЕКЛАМЕН МАТЕРИЈАЛ на Нгадњим Мехмети.