ЖЕНИЧКИ

Продукција: Турски театар - Скопје

Автор: Тунџер ЏУЏЕНОГЛУ

Режија: Наташа ПОПЛАВСКА

Претставата се одигра на сцената на НУЦК Марко Цепенков на 08.06.2008

Музика: Џенгиз ИБРАХИМ
Кореографија: Олга ПАНГО
Дизајн: Емил ПЕТРОВ
Костим: Мери ЈОВАНОВСКА


Играат:
Апо: Џенап САМЕТ
Мехтап: Перихан ТУНА ЕЈУПИ
Нериман: Зиба РАДОНЧИЌ
Инџи: Несрин ТАИР
Хајрие: Наџие ХАСАН
Парлак: Един ЈАКУПОВИЌ
Хусаметин: Селпин КЕРИМ
Ружди: Неат АЛИ
Ситки: Аксел МЕХМЕТ
Муштеријата: Наџи ШАБАН


Кларинет: Петар ХРИСТОВ
Инспициент: Рамадан ИБРАХИМ
Суфлер: Фејхан АХМЕТ
Светло: Орхан МЕХМЕТ, Идавер ЏЕМАИЛ
Тон: Фахредин БУШИ
Шминка: Авди БИЛАЛ, Фатмире ШЕРИФИ
Координатор: Џенан АЛИ – ЏУМКАР
Шеф на сцена: Скендер ДАЦИ
Декоратери: Мехмед ИСМАИЛ, Суат Рахман, Џенгзиз ХАЛИЛ, Зекирија АБДИ

Изработка на декор: Дилавер РАХМАН, Нури ИСМАИЛ
Изведба на костим: Керим ЕТЕМИ, Хулија СУЛЕЈМАНИ
Гардероба: Муаља САЛИХИ, Атиџе ДЕМИРИ
Реквизита: Танкут ИБРАХИМ
Организатор: Мухамед БАКИОВСКИ
Уметнички директор: Ердоан МАКСУТ
Директор на Турски театар: Наџи ШАБАН


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА КОРЕОГРАФИЈА И СЦЕНСКИ ДВИЖЕЊА на Олга Панго,
  2. НАГРАДА ЗА КОСТИМОГРАФИЈА на Мери Јовановска,
  3. НАГРАДА ЗА ГЛАВНА МАШКА УЛОГА на Џенат Самет за улогата Апо.