ЖЕНИ ВО НАРОДНОТО СОБРАНИЕ

Продукција: Народен театар „Ј.Х.К. Џинот“ - Велес

Автор: АРИСТОФАН

Режија: Петрос ПАНАМАС

Претставата се одигра на сцената на Театар Војдан Чернодрински на 08.06.2005

Сценографија: Илија НАСТЕВ
Костимографија: Невена ТАСЕВА-ПЕТРОВИЌ
Музика: Миодраг НЕЌАК
Кореографија: Јагода СЛАНЕВА
Асистент на кореографија: Антонио КОВАЧЕВ


Играат:
Кица ИВКОВСКА-ВЕЛЈАНОВСКА – Праксагора
Слободанка ЧИЧЕВСКА – Прва жена; Втора стара
Шенка КОЛОЗОВА – Втора жена
Зорица ПАНЧИЌ – Трета жена; Трета стара
Самоил СТОЈАНОВСКИ – Блепир
Кирил ГРАВЧЕВ – Соседот
Јордан ВИТАНОВ – Хремо
Александар ЃЕОРЃИЕВ – Прв граѓанин
Љубе ТЕРЗИЈЕВ – Втор граѓанин
Кети БОРИСОВСКА – Младата
Зоран ЉУТКОВ – Момчето
Весна ДИМИТРОВСКА – Прва стара
Викторија ТЕРЗИЈЕВА – Гласник


Суфлер и инспициент: Славиша ЃЕОРЃИЕВ
Светло мајстор: Благој ПОДЛЕШКИ
Тон мајстор: Лазе ТЕОВ
Реквизитер: Спасе ПЕТРУШЕВ
Гардеробер: Јулија АНГЕЛОВСКА