ЖЕНАТА КАКО ВОЕНО ПОЛЕ

Продукција: Драмски театар - Скопје

Автор: Матеј ВИСНИЕК

Режија: Владлен АЛЕКСАНДРОВ

Претставата се одигра на сцената на НУЦК Марко Цепенков на 07.06.2010

Превод: Дејан ПРОЈКОВСКИ
Сценографија: Иван КАРЕВ
Костимографија и видеодизајн: Весела СТАТКОВА
Консултант за психотерапија: Искра КОЧЕВА
Лектор: Јелица ИНАДЕСКА


Играат:
Дора: Ирена РИСТИЌ
Кејт: Билјана ДРАГИЌЕВИЌ – ПРОЈКОВСКА


Инспициент: Зоран ЕЛЕНИНСКИ
Суфлер: Жаклина ЃОРГИЕВСКА
Светло – мајстор: Киро СТАВРЕВСКИ
Тон – мајстор: Чедомир МЛАДЕНОВСКИ


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА ГЛАВНА ЖЕНСКА УЛОГА на Биљана Драгичевиќ-Пројковска за улогата Кејт.