ЖЕЛЕЗНО ПИЛЕ

Продукција: Народен театар - Велес

Автор: Благоја РИСТЕСКИ – Платнар

Режија: Јордан ВИТАНОВ

Претставата се одигра на сцената на НУЦК Марко Цепенков на 09.06.2006

Сценограф: Дејан ТРИПУНОВСКИ
Костимограф: Јулија АНГЕЛОВСКА
Музика: Миодраг НЕЌАК


Играат:
Благоја СПИРКОСКИ – Неделко
Слободанка ЧИЧЕВСКА – Доста
Кирил ГРАВЧЕВ – Пројко
Едмонд СОТИР – Никодим
Зоран ЉУТКОВ – Панајот
Зорица ПАНЧИЌ – Митра
Самоил СТОЈАНОВСКИ – Окле
Александар ЃЕОРЃИЕВ – Кралче


вокали: Јован РИБАРСКИ, Петре СИМОНОВ
виолина: Лазар ТОНЕВ

Инспициент: Славиша ЃЕОРЃИЕВ
Светло мајстор: Благој ПОДЛЕШКИ
Реквизитер: Спасе ПЕТРУШЕВ
Сценска техника: Дејан ТРИПУНОВСКИ, Игор ГАВРИЛОВ, Дејан КРСТЕВСКИ, Марјан ТОДОРОВСКИ, Лазе ТЕОВ
Видео дизајн: Данчо СТЕФКОВ