ЗАСЕКОГАШ И ДЕН ПОВЕЌЕ

Продукција: Народен театар - Битола

Автор: Милорад ПАВИЌ

Режија: Мартин КОЧОВСКИ

Претставата се одигра на сцената на НУЦК Марко Цепенков на 05.06.2005

Сценографија: Валентин СВЕТОЗАРЕВ
Костимографија: Благој МИЦЕВСКИ
Музика: Марјан НЕЌАК
Превод: Благоја РИСТЕСКИ -Платнар


Играат:
Менка БОЈАЏИЕВА – Мајката; Продавачката
Соња ОШАВКОВА – Софија; Анастасија
Јулијана МИРЧЕВСКА – Првата сестра; Душата
Илина ЧОРЕВСКА – Втората сестра; Калина
Мартин МИРЧЕВСКИ – Петкутин
Иван ЈЕРЧИЌ – Телото; Лајтнант
Огнен ДРАНГОВСКИ – Кир Бранковиќ
Деан ТРАЈКОВСКИ – Аваркие Скола


Инспициент: Мирослав ЛАЗАРЕВСКИ
Суфлер: Радојка ДИМЕСКА
Светло мајстор: Илија ДИМОВСКИ