ЗАМИНУВАЊА (LARGIME)

Продукција: МИРОВНА АКЦИЈА (независна продукција)

Автор: Колективно авторство

Режија: Драгана Гунин

Претставата се одигра на сцената на НУЦК Марко Цепенков на 11.06.2023 во 19:30

Сценограф: Мартин Гијевски

Костимограф: Наташа Стојчевска

Автор на музиката: Гала Насева

Дизајнер на светло: Идавер Џемаили

Играат

Емилија Мицевска, Мелика Кастрати, Симона Димковска, Афродита Џафери

Техничка екипа

мајстор на светло: Идавер Џемаили; мајстор на тон: Џемаил Џемаили.

Претстава што никој не ја сонувал. И сон од којшто сите се разбудија, а никој не го раскажа.

2001 година.

Две страни. Една болка. Сто лица на болката.

И милион приказни.

Претстава за војната во 2001 година, раскажана преку искуства на жени од двете страни. Базирана на вистински настани.

Драгана Гунин

Времетраење: 75 минути

Датум на премиера: 29 декември 2022 година