ЗАД КУЛИСИ

Продукција: Турски театар - Скопје

Автор: Мајкл ФРЕИН

Режија: МИЛОШЕВСКИ – ПОПОВА

Претставата се одигра на сцената на НУЦК Марко Цепенков на 04.06.2007

Превод: Љаље ЕРЕН
Драматург: Катерина МОМЕВА
Сценографија: Беди ИБРАХИМ
Костимографија: Тихомир СПИРОВСКИ
Музика: Огнен АТАНАСОВСКИ
Кореографија: Васил ЗАФИРЧЕВ
Асс. на костимограф: Снежана СПАСОВСКА


Играат:
Лојд Даглас, режисер: Џенап САМЕТ
Доти Оутли – Госпоѓа Клакет, актер: Бедиа БЕГОВСКА
Гери – Роџер, актер: Љуран АХМЕТИ
Брук – Вики, актер: Филиз АХМЕТ
Фредерик – Филип, актер: Неат АЛИ
Белинда – Флавија, актер: Фунда ИБРАХИМ
Селсдон – Провалникот, актер: Мустафа ЈАШАР
Тим, организатор: Един ЈАКУПОВИЌ
Попи, инспициент: Несрин ТАИР


Светло: Орхан МЕХМЕТ, Идавер ЏЕМАИЛ
Изработка на декор: Дилавер РАХМАН, Нури ИСМАИЛ
Изведба на костими: Керим ЕТЕМИ, Хулија СУЛЕЈМАНИ
Гардероба: Муаља САЛИХИ, Атиџе ДЕМИРИ
Шминка: Авди БИЛАЛ, Фатмире ШЕРИФИ
Реквизита: Танкут ИБРАХИМ,
Камера и фотографија: Душан КАРДАЛЕВСКИ, Кристијан ВОЈДАНОВСКИ
Суфлер: Фејхан АХМЕТ
Координатор: Џанан АЛИ – Џумкар
Технички директор: дипл. арх. Стојан МИХАЈЛОВ
Шеф на сцена: Скендер ДАЦИ
Декоратери: Шефкет ЕМРУЛАХ, Сами ЈАКУПИ, Хисни ВИЛА, Џелал ЛУЖА, Мехмед ИСМАИЛ, Суат РАХМАН, Џенгиз ХАЛИЛ, Зекирија АБДИ
Тон: Фахредин БУШИ
Организатор: Рамадан ИБРАХИМ
Директор: Наџи ШАБАН


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА ЖЕНСКА ЕПИЗОДНА УЛОГА на Филиз Ахмет за улогите Брук, Вики и Актер.