ВООБРАЗЕН БОЛЕН

Продукција: НУЦК „Трајко Прокопиев“ - Театар Куманово

Автор: Жан Батист МОЛИЕР

Режија: Драгана ГУНИН

Претставата се одигра на сцената на Театар Војдан Чернодрински на 03.10.2021

Сценографија: Ива ДИМОВСКА
Костимографија: Ивана ЦВЕТКОВСКА
Музика: Гала НАСЕВА
Асс.режија: Владимир НИКОЛОВСКИ
Втор асс.режија: Симона ТОСКИЌ
Драматургија: Сашо КОСТОВСКИ
Дизајн на плакат: Нина МАКСИМОВА

(откажана заради здравствени проблеми на член од ансамблот)


 

Играат:
Александра МИХАЈЛОВСКА
Мирослав ПЕТКОВИЌ
Владанка ДИМКОВСКА
Ангела СТОЈАНОВСКА
Давид ИЛИЌ
Марко ТРАЈКОВИЌ
Нина МАКСИМОВА
Жарко ЈОВАНОВИЌ


 

Светло мајстор: Звонко МИЦЕВСКИ
Тон мајстор: Оливер ИЛИЕВСКИ
Инспициент: Антонио ПЕШЕВСКИ
Суфлер: Виктор ВЕЛИЧКОВСКИ
Гардеробер и реквизитер: Елизабета НАКЕВСКА
Директор: Сашо ТОДОРОВСКИ