ВОЛШЕБНИКОТ ОД ОЗ

Продукција: НУ Театар за деца и младинци – Скопје

Автор: Лиман Френк БАУМ

Режија: Боњо ЛУНГОВ

Претставата се одигра на сцената на Театар Војдан Чернодрински на 04.06.2012

Драматургија на текст и асистент на режија: Маја ЕНЧЕВА
Драматизација на песни, кореографија и асистент на режија: Костантин КАРАКОСТОВ
Музика: Михаил ШИШКОВ
Сценографија, костимографија: Дилјана ПРВАНОВА
Превод и препев: Никола МАЏИРОВ
Мултимедија: Величко КАРАКОСТОВ
Видео материјал: Петко ЛУНГОВ
Тонско снимање на сонгови: Ален ХАЏИ СТЕФАНОВ


Играат:
Дороти: Нина ДЕАН
Тетка Ема, Злобната вештерка и Четка: Тања КОЧОВСКА ПАВЛОВСКА
Добрата волшебничка, Царица на глувците и Ножици: Ана ЛЕВАЈКОВИЌ БОШКОВ
Кучето Тото и Чешел: Марија ЃОРЃИЈОВСКА
Чичко Хенри и Волшебникот од Оз: Драган ДОВЛЕВ
Лимениот човек: Ефтим ТРАЈЧОВ
Страшило: Мартин ЈОРДАНОСКИ
Лавот и дрвото: Петар СТОЈКОВИЌ
Џвакачите: Марија ЃОРЃИЈОВСКА, Ефтим ТРАЈЧОВ и Петар СТОЈКОВИЌ
Глувци: Тања КОЧОВСКА ПАВЛОВСКА, Марија ЃОРЃИЈОВСКА и Драган ДОВЛЕВ


Инспициент: Ѓуро ДРАКУЛОСКИ