ВОЈЦЕК

Продукција: Албански театар - Скопје

Автор: Георг БИХНЕР

Режија: Куштрим БЕКТЕШИ

Претставата се одигра на сцената на НУЦК Марко Цепенков на 10.06.2008

Преведе: Ардиан КЛОСИ
Сценографија: Бетим ЗЕКИРИ
Костимографија: Марија ПУПУЧЕВСКА
Музика: Марјан НЕЧАК
Асс. на режија: Бесфорт ИДРИЗИ
Кореограф: Искра ШУКАРОВА
Анимации: Никола СТРЕЗОВСКИ


Играат:
Војцек: Муса ИСУФИ
Марија: Мирилинда САИТИ
Доктор: Салаетин САИТИ
Капетан: Адриан ХАЗИРИ
Андрес: Илбер МУРТЕЗИ
Тамбур мајор: Музбаџин КАМИЛИ
Маестро на Чиркот: Осман АХМЕТИ
Маргарета: Аида АЛИДЕМИ
Карл: Бекир НУРЕДИН
Каптер: Генци МИРЗО
Ериниа: Емине КАДРИУ


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА МАШКА ЕПИЗОДНА УЛОГА „ДИМЧЕ ТРАЈКОВСКИ“ на Адриан Азири за улогата Капетан.