ВИШНОВАТА ГРАДИНКА

Продукција: Народен театар - Куманово

Автор: Алексеј СЛАПОВСКИ

Режија: Владимир МИЛЧИН

Претставата се одигра на сцената на Театар Војдан Чернодрински на 05.06.2005

Сценографија: Крсте С. ЏИДРОВ
Костимографија: Марија ПУПУЧЕВСКА
Музика: Марјан НЕЌАК
Дизајн на плакат: Крсте С.ЏИДРОВ


Играат:
Рефет АБАЗИ – Азалканов
Јасмина ВАСИЛЕВА – Невестата
Кети ДОНЧЕВСКА-ИЛИЌ – Рањаева
Горан ИЛИЌ – Воткин
Сашко КОЦЕВ – Минусинскиј
Жаклина СТЕФКОВСКА – Елена
Драгиша ДИМИТРИЕВСКИ – Розов
Љупчо ХАЏИ СТОЈАНОВ – Џон Даунз
Стојан ВЕЛКОВ – Саша
Александра ПЕШЕВСКА – Маша
Ивица ДИМИТРИЈЕВИЌ – Васењка


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА СЦЕНОГРАФИЈА на Крсте С. Џидров,
  2. НАГРАДА ЗА АКТЕРСКО ОСТВАРУВАЊЕ на Рефет Абази за улогата Азалканов.