ВИШНОВАТА ГРАДИНА

Продукција: Македонски народен театар, Скопје

Автор: Антон ПАВЛОВИЧ ЧЕХОВ

Режија: Љубиша Георгиевски

Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА АКТЕРСКО ОСТВАРУВАЊЕ на Никола Ристановски за улогата Лопахин.