ВИШНОВАТА ГРАДИНА

Продукција: НУ Народен театар – Битола

Автор: А.П. Чехов

Режија: Ѕвездана АНГЕЛОВСКА

Претставата се одигра на сцената на НУЦК Марко Цепенков на 04.06.2012

Превод: Оливера ПАВЛОВА
Сценографија: Валентин СВЕТОЗАРЕВ
Костимографија: Благој МИЦЕВСКИ
Музика: Марјан НЕЌАК
Светло: Димче СПАСЕНОВСКИ
Колсунтант за илузии: Кристијан ШОПОВ


Играат:
Елена МОШЕ
Викторија СТЕПАНОВСКА
Илина ЧОРЕВСКА
Петар ГОРКО
Огнен ДРАНГОВСКИ
Иван ЈЕРЧИЌ
Марјан ЃОРГИЕВСКИ
Габриела ПЕТРУШЕВСКА
Филип МИРЧЕВСКИ
Маја АНДОНОВСКА
Борис ЌОРЕВСКИ
Васко МАВРОВСКИ
Ѓоргина ПОПОВСКА


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА МУЗИКА на Марјан Неќак.