ВЕЧЕРА ЗА ГЛУПАЦИ

Продукција: НУ Театар „Комедија“ – Скопје

Автор: Францис ВЕБЕР

Режија: Ирена СТЕРИЈОВСКА

Претставата се одигра на сцената на НУЦК Марко Цепенков на 02.10.2021

Сценографија и костимографија: Ана КРКУЛЕВСКА ПОПОСКИ
Асистент на сценограф: Дарко РИСТЕСКИ
Избор на музика: Александар ЈОРДАНОВ
Дизајн на светло: Владимир ДИМОСКИ


 

Играат:
Пjер Брошан: Валентин КОСТАДИНОВСКИ – Тино
Франсоа Пињон: Атанас АТАНАСОВСКИ
Само Леблан: Илија ИЛИОСКИ
Лисјен Коњал: Тони ДЕНКОВСКИ
Кристина Брошан: Ема ДАВЧЕВА
Марлена: Благица ТРПКОВСКА
Др. Аршамбо: Јаков СПАСОВ / Столе МИЦОВ