УЖЕГНАТОСТ

Продукција: АРТОПИЈА - Скопје

Автор: Иван ВИСКОЧИЛ

Режија: Владимир МИЛЧИН

Претставата се одигра на сцената на Театар Војдан Чернодрински на 14.06.2018

Сценографија: Крсте С. ЏИДРОВ
Костимографија: Марија ПУПУЧЕВСКА, Бранкица ЈОРДАНОВСКА
Превод од чешки и адаптација: Ема МАРКОСКА МИЛЧИН


Играат:
Симона СПИРОВСКА КОСТОВСКА
Наташа ПЕТРОВИЌ
Тамара РИСТОСКА
Ненад МИТЕВСКИ
Бојан КИРКОВСКИ
Мартин ЈОРДАНОСКИ


Технички координатор: Кирил МЕЧАЛОВ
Извршен продуцент: Радослав ГОГУШЕВСКИ
Продуцент: Филип НИКОЛОВСКИ


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА КОСТИМОГРАФИЈА на Марија Пупучевска и Бранкица Јордановска.