УКРОТИТЕЛИ НА ЛУЃЕ СО СМАРАГДНИ ОЧИ

Продукција: Театар на народностите — Албанска драма, Скопје

Автор: Теки Дервиши

Режија: Мехди Јакупи

Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА КОСТИМОГРАФИЈА на Исмаил Рама.