ТРУДНА ПРИКАЗНА

Продукција: НУ Театар „Комедија“ – Скопје

Автор: Благица СЕКУЛОВСКА

Режија: Лидија ДЕДОВИЌ

Претставата се одигра на сцената на Театар Војдан Чернодрински на 11.06.2017

Сценографија: Mилан НЕСТОРОВ, Сергеј СВЕТОЗАРЕВ, Лидија ДЕДОВИЌ
Костимографија: Марта ДОЈЧИНОВСКА
Музика: Димитар АНДОНОВСКИ
Дизајн на светло: Милчо АЛЕКСАНДРОВ
Дрон: Дарко ДАНИЛОВ


Играат:
Др Ката: Јелена ЖУГИЌ
Цвета: Елизабета СТЕФАНОВСКА
Неда: Ева СКЕНДЕРОВСКА
Ленче: Жаклина ПЕТРОВСКА
Осман: Валентин КОСТАДИНОВСКИ – Тино
Спасе: Атанас АТАНАСОВСКИ
Бошко: Жарко ДИМОСКИ
Досе: Иле ИЛИОСКИ
Христов: Столе МИЦОВ
Иван: Едмонд СОТИР


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА ТЕКСТ на Благица Секуловска,
  2. НАГРАДА ЗА ЖЕНСКА ЕПИЗОДНА УЛОГА на Ева Скендеровска за улогата Неда,
  3. НАГРАДА ЗА МАШКА ЕПИЗОДНА УЛОГА „ДИМЧЕ ТРАЈКОВСКИ“ на Жарко Димоски за улогата Бошко,
  4. НАГРАДА ЗА ГЛАВНА ЖЕНСКА УЛОГА на Јелена Жугиќ за улогата Д-р Ката,
  5. НАГРАДА ЗА УМЕТНИЧКО ОСТВАРУВАЊЕ НА ПРЕТСТАВА ВО ЦЕЛИНА.