ТРИ СЕСТРИ

Продукција: Народен театар, Битола

Автор: Антон Павлович Чехов

Режија: Александар Поповски

Сценографија: Ангелина АТЛАЃИЌ
Костимографија: Ангелина АТЛАЃИЌ
Музика: Кирил ЏАЈКОВСКИ
Превод: Димче БИЉАНОВСКИ


Играат:
Габриела ПЕТРУШЕВСКА – Маша
Елена МОШЕ – Олга
Николина КУЈАЧА – Ирина
Петар ГОРКО – Прозоров Андреј Сергеевич
Валентина ГРАМОСЛИ – Наталија Ивановна
Никола РИСТАНОВСКИ – Вершињин Александар Игњатијевич, потполковник
Илко СТЕФАНОВСКИ – Чебуткин Иван Романович, воен доктор
Петар МИРЧЕВСКИ – Тузенбах Николај Љвович, барон поручник
Митко С. АПОСТОЛОВСКИ – Кулигин Фјодор Илич
Иван ЈЕРЧИЌ – Салјони Василиј Васиљевич, капетан
Јоана ПОПОВСКА – Анфиса, жена на 80 години
Михајло ПЕТРОВСКИ – Ферапонт, стар човек


Инспициент: Боне СТОЈЧЕВСКИ
Суфлер: Зорка ЃАКОВСКА
Светло: Илија ДИМОВСКИ
Тон мајстор: Христо БОЈАЏИЕВ


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА ДИЗАЈН НА ПРОПАГАНДЕН МАТЕРИЈАЛ на Филип Јовановски и Иван Јерчиќ,
  2. НАГРАДА ЗА ЕПИЗОДНА УЛОГА „ДИМЧЕ ТРАЈКОВСКИ“ на Михајло Петровски-Џими за улогата Ферапонт.