ТРАВНИЧКА ХРОНИКА

Продукција: НУ Народен театар – Битола

Автор: Иво АНДРИЌ

Режија: Бранко БРЕЗОВЕЦ

Претставата се одигра на сцената на Народен театар - Битола на 12.06.2013

Драматург: Диана МЕХЕИЌ
Музика: Марјан НЕЌАК
Кореографија: Кире МЛАДЕНОВСКИ
Сценографија :Валентин СВЕТОЗАРЕВ
Костимограф: Благој МИЦЕВСКИ
Светло: Илија ДИМОВСКИ
Видео: Сергеј СВЕТОЗАРЕВ


Играат:
Габриела ПЕТРУШЕВСКА
Валентина ГРАМОСЛИ
Огнен ДРАНГОВСКИ
Елена МОШЕ
Љубен НАЈДОВСКИ
Игор ТРПЧЕСКИ
Сашо ОГНЕНОВСКИ
Илина ЧОРЕВСКА
Никола ПРОЈЧЕВСКИ
Марија СТЕФАНОВСКА
Сузана БРЕЗОВЕЦ / Викторија СТЕПАНОВСКА
Маја АНДОНОВСКА
Катерина АНЕВСКА
Филип МИРЧЕВСКИ
Александар СТЕФАНОВСКИ
Васко МАВРОВСКИ
Маријан ЃОРГИЕВСКИ
Борис ЧОРЕВСКИ
Петар СПИРОВСКИ
Мирко ЛАЗАРЕВСКИ


Инспициенти: Митко ИВАНОВСКИ, Мирко ЛАЗАРЕВСКИ
Суфлер: Радојка ДИМЕВСКА


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА РЕКЛАМЕН МАТЕРИЈАЛ на Сергеј Светозарев,
  2. НАГРАДА ЗА СЦЕНОГРАФИЈА на Валентин Светозарев.