ТОМ СОЕР

Продукција: НУ Театар за деца и младинци – Скопје

Автор: Марк ТВЕН

Режија: Деан ДАМЈАНОВСКИ

Претставата се одигра на сцената на Театар Војдан Чернодрински на 11.06.2019

Драматизација: Горјан Милошевски
Сценографија: Филип Коруновски
Костимографија: Елена Вангеловска
Музика: Горан Трифуновски – Пајак


Играат:
Бојан Кирковски – Том Соер
Мики Анчевски – Хаклбери Фин
Драган Довлев – Марк Твен/Судијата Тачер
Емра Куртишова – Беки Тачер
Мартин Јорданоски – Вајлд Вајлд Џо
Ненад Митевски – Маф Потер
Винета Дамческа – Тетка Поли
Симона Спировска – Сид/Обвинителот
Наташа Петровиќ – Еми Лоренс/Шерифот Јанг
Марија Ѓорѓијовска – Бен Роџерс/Џеремаја/Дух


Инспициент: Ѓуро Дракулоски
Изработка на реквизита и перики : Кирил Василев
Изработка на костим : Љубица Велкова и Раде Василев
Фотографии на рекламен материјал : Драгољуб Николовски
Дизајн на плакат и боенка: Филип Коруноски
Тон мајстор: Ангел Насковски и Владимир Стефановски
Светло мајстор: Оливер Ставрев и Мартин Митровски
Шминка: Игор Петрески
Декоратери : Јовица Видески , Бујамин Селими и Мирсат Камбери , Драган Силјановски