ТИМОН ОД АТИНА

Продукција: Народен театар - Битола, Турски театар - Скопје, ЛАБOРАТОРИЈА НОВА, Фиренца - Италија

Автор: Вилијам ШЕКСПИР

Режија: Бранко БРЕЗОВАЦ

Претставата се одигра на сцената на НУЦК Марко Цепенков на 07.06.2006

Превод: Драги МИХАЈЛОВСКИ
Адаптација: Бранко БРЕЗОВЕЦ
Сценограф: Јане ЧАЛОВСКИ
Костимограф: Благој МИЦЕВСКИ
Музика: Марјан НЕЌАК
Кореограф: Жељка САНЧАНИН


Играат:
Сузана ЖИВОРАДИЌ (БРЕЗОВЕЦ)
Валентина ГРАМОСЛИ
Соња МИХАЈЛОВА
Салаетин БИЛАЛ
Селпин КЕРИМ
Несрин ТАИР
Ангела АНТОНИНИ
Силвано ПАНИЌИ
Борис ЧОРЕВСКИ
Иван ЈЕРЧИЌ
Петар ГОРКО
Елјеса КАСО
Атила КЛИНЧЕ
Серџо АГУИРЕ
Сандра ГАРУГЛИЕРИ
Дамир ТОДОРОВИЌ


Светло: Илија ДИМОВСКИ


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА КОРЕОГРАФИЈА И СЦЕНСКИ ДВИЖЕЊА на Жељка Санчанин,
  2. НАГРАДА ЗА МУЗИКА на Марјан Неќак.