ТЕТОВИРАНИ ДУШИ

Продукција: Ц.К. „Трајко Прокопиев“ - Н.Т. Куманово

Автор: Горан СТЕФАНОВСКИ

Режија: Јани БОЈАЏИ

Претставата се одигра на сцената на Театар Војдан Чернодрински на 08.06.2009

Костимографија: Јани БОЈАЏИ
Дизајн: Тихомир СПИРОВСКИ
Музика: Горан ТРАЈКОСКИ


Играат:
Роберт ВЕЉАНОВСКИ к.г.
Владо ЈОВАНОВСКИ к.г.
Драгиша ДИМИТРИЈЕВСКИ
Љубица ГОЈКОВИЌ
Горан ИЛИЌ
Александра ПЕШЕВСКА
Вера РИСТОВСКА
Кети ДОНЧЕВСКА ИЛИЌ
Љупчо ХАЏИ СТОЈАНОВ
Ивица ДИМИТРИЈЕВИЌ
Весна ЃУРКОВСКА к.г.


светло мајстор: Звонимир МИЦЕВСКИ
тон мајстор: Оливер ИЛИЕВСКИ
инспициент: Антониот ПЕШЕВСКИ
суфлер: Љубинка ПЕТКОВСКА
гардеробер: Елизабета НАКЕВСКА
декоратери: Драги АНГЕЛОВСКИ, Бобан МИЛАНОВСКИ, Марјан МИЛАНОВСКИ, Јовица НИКОЛОВСКИ и Дејан ДИМЧЕВСКИ
директор: Роберт ПАВЛЕВСКИ
уметнички директор: Наташа КРСТЕВСКА
маркетинг: Митка МИЛКОВСКА


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА СЦЕНОГРАФИЈА на Тихомир Спировски.