ТАТКО

Продукција: Независен проект на Бајруш Мјаку, Скопје

Автор: Аугуст Стриндберг

Режија: Слободан Унковски

Сценографија и костимографија: Благој МИЦЕВСКИ


Играат:
Бајруш МЈАКУ – Капетанот
Арта МУЧАЈ – Лаура
Амернис НОКШИЌИ – Берта
Вехби ЌЕРИМИ – Пастор
Мушереф ЛОЗАНА – Маргарета, дадилката
Висар ВИШКА – Доктор Остенмарк
Сабедин СЕЛМАНИ- Нојд


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА СЦЕНОГРАФИЈА на Благој Мицевски,
  2. НАГРАДА ЗА АКТЕРСКО ОСТВАРУВАЊЕ на Арта Мучај за улогата Лаура,
  3. НАГРАДА ЗА АКТЕРСКО ОСТВАРУВАЊЕ на Бајруш Мјаку за улогата Капетанот,
  4. НАГРАДА ЗА РЕЖИЈА на Слободан Унковски,
  5. НАГРАДА ЗА УМЕТНИЧКО ОСТВАРУВАЊЕ НА ПРЕТСТАВА ВО ЦЕЛИНА.