ТАРТИФ

Продукција: Народен театар - Штип

Автор: Андреј РОЗМАН

Режија: Владо ЦВЕТАНОВСКИ

Претставата се одигра на сцената на Театар Војдан Чернодрински на 03.06.2007

Сценографија: Владо ЃОРЕВСКИ – Рафик
Костими: Благој МИЦЕВСКИ
Избор на музика: Милорад АНЃЕЛОВ
Драматург на претставата: Дарко Јан СПАСОВ
Видео дизајн: Љубан СТАМЕНИЌ


Играат:
Тартиф: Ѓорѓи ЈОЛЕВСКИ К.Г.
Елмира: Зорица СТОЈАНОВСКА
Оргон: Раде РОГОЖАРОВ
Маријана: Жаклина ПЕТРОВСКА
Дамис: Ненад МИТЕВСКИ
Валер: Милорад АНЃЕЛОВ – Мики
Дорина: Наташа ПЕТРОВИЌ


Видео оператер: Владимир ТУЛИЕВ


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА РЕКЛАМЕН МАТЕРИЈАЛ на Владо Ѓоревски,
  2. НАГРАДА ЗА ГЛАВНА ЖЕНСКА УЛОГА на Зорица Стојановска за улогата Елмира.