ТАРТИФ

Продукција: Турски театар - Скопје

Автор: Жан-Батист МОЛИЕР

Режија: Дејан ПРОЈКОВСКИ

Претставата се одигра на сцената на НУЦК Марко Цепенков на 05.06.2006

Сценограф: Владо ЃОРЕСКИ
Костимограф: Благој МИЦЕВСКИ
Музика: Горан ТРАЈКОВСКИ
Кореограф: Кренаре НЕВЗАТИ – Кери


Играат:
Мустафа ЈАШАР – Оргон
Бедиа БЕГОВСКА – Елмира
Џенап САМЕТ – Дамис
Филиз АХМЕТ – Маријана
Селпин КЕРИМ – Валер
Тамер ИБРАХИМ – Клеант
Елјеса КАСО – Тартиф
Несрин ТАИР – Дорина


Музичари:
Ѓоко АЛОСКИ – труба
Игор ВАСИЛЕВ – контрабас
Јовче ПЕТКОВСКИ – хармоника
Благоја АНТОВСКИ – тапани

Инспициент: Абдурахман РАХМАН
Суфлер: Фејхан АХМЕТ
Тон: Фахредин БУШИ
Светло: Орхан МЕХМЕТ
Столарија: Дилавер РАХМАН, Нури ИСМАИЛ
Декоратери: Скендер ДАЦИ, Суат РАХМАН, Мехмет ИСМАИЛ, Џенгиз ХАЛИЛ, Шефкет ЕМРУЛАХ, Сами ЈАКУПИ, Зекирија АБДИ, Џелал ЛУЖА, Хисни ВИЛА
Изведба на костими: Керим ЕТЕМИ, Хулија СУЛЕЈМАНИ
Гардероба: Муаља САЛИХИ, Атиџе ДЕМИРИ
Шминка: Милка МИНОВА, Авди БИЛАЛ
Реквизита: Танкут ИБРАХИМ
Организатор: Рамадан ИБРАХИМ
Директор: Атила КЛИНЧЕ