ТАПАНИ ВО НОЌТА

Продукција: Ц.К. „Марко Цепенков“ - Н.Т. „Војдан Чернодрински“ - Прилеп

Автор: Бертолт БРЕХТ

Режија: Мартин КОЧОВСКИ

Претставата се одигра на сцената на Театар Војдан Чернодрински на 10.06.2009

Превод: Благоја ИВЧЕСКИ
Сценографија: Јулијана ВОЈКОВА – НАЈМАН и Филип ЈОВАНОВСКИ
Костимографија: Јулијана ВОЈКОВА – НАЈМАН
Музика: ФОЛТИН


Играат:
Андреас Краглер: Владимир ЃОРЃИЈОСКИ
Ана Балике: Илина ЧОРЕВСКА
Карл Балике, нејзин татко: Игор ТРПЧЕ
Амалија Балике, нејзина мајка: Марија СПИРКОСКА – ИЛИЕСКИ
Фридрих Мурк, свршеник: Андон ЈОВАНОВСКИ
Бабуш, новинар: Александар СТЕПАНУЛЕСКИ
Глуб, трговец со ракија: Александар ТОДЕСКИ
Сканке: Милан СЕКУЛОСКИ
Бултротер: Димитар ЦРЦОРОСКИ
Работник: Никола НАСТОСКИ
Аугусте, проститутка: Наташа НАУМОСКА
Роза Луксембург: Димитрина МИШКОСКА


светло: Ристе ГРКОСКИ
тон: Благоја ПЕПЕЉУГОСКИ
суфлер: Лилјана БАТЛЕСКА
инспициент: Валентина ПИРГАНОСКА


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА ЖЕНСКА ЕПИЗОДНА УЛОГА на Марија Спиркоска-Илиески за улогата Амалија Балике,
  2. НАГРАДА ЗА РЕЖИЈА на Мартин Кочовски,
  3. НАГРАДА ЗА УМЕТНИЧКО ОСТВАРУВАЊЕ НА ПРЕТСТАВА ВО ЦЕЛИНА.