ТАЈНО МОЈА

Продукција: Македонска Опера и Балет - Скопје

Автор: -

Режија: Тони МИХАЈЛОВСКИ

Претставата се одигра на сцената на НУЦК Марко Цепенков на 16.06.2017

Диригент: Иван ЕМИНОВИЌ
Либрето: Огнен НЕДЕЛКОВСКИ
Сценографија: Марија ВЕТЕРОСКА
Костимографија: Марија ПУПУЧЕВСКА
Аранжери: Кокан ДИМУШЕВСКИ и Сони ПЕТРОВСКИ
Кореографија: Олга ПАНГО
Светло дизајн: Васил ЛИСИЧОВ
Oркестар на Македонска Опера и Балет

(претстава по покана за свеченото затворање)


Играат:
Ана: Антoниа ГИГОВСКА
Филип: Денис ДИМОСКИ
Бети: Сара ГИГОВА / Хелена СУША
Мајката на Ана: Весна ПЕТРУШЕВСКА
Таткото на Ана: Игор ЏАМБАЗОВ
Мајката на Филип: Десанка ГЛИГОРИЕВИЌ
Таткото на Филип: Дејан ЛИЛИЌ
Марија: Љупка АРСОВСКА
Ема: Анастасија АВРАМОВСКА
Јане: Ристе ГАВРОВСКИ
Наумче: Симеон КОРУНОСКИ
Љупче: Лазе МАНАСКОВСКИ
Електричарот: Симон МАНАСКОВСКИ
Ангелчињна: Марија СПАСОВСКА, Андреа ЃОРГИЕВСКА, Калеша ЏАНГАЛОВСКА
Ангел: Лена ЗАТКОСКА
Балетски солисти: Саша ЕВТИМОВА, Билјана БАСМАЏИЕВА, Игор ВЕЛАНОСКИ
Кавал: Стефче СТОЈКОВСКИ