СВЕТО СРЦЕ

Продукција: Македонски народен театар - Скопје

Автор: Љубиша ГЕОРГИЕВСКИ

Режија: Љубиша ГЕОРГИЕВСКИ

Претставата се одигра на сцената на НУЦК Марко Цепенков на 05.06.2009

Сценограф и костимограф: Мери ЈОВАН
Музика: Константин КАЈШАРОВ
Лектор: Цветанка НЕДАНОВСКА


Играат:
Скомрах кој го игра Јован: Ѓорги ЈОЛЕВСКИ
Симон наречен Петар: Сенко ВЕЛИНОВ
Јуда Искариотски: Никола РИСТАНОВСКИ
Марија, мајка на Исус од Назарет: Искра ВЕТЕРОВА
Понтиј Пилат наследник на Јудеа: Јовица МИХАЈЛОВСКИ
Клаудија :Ѕвезда АНГЕЛОВСКА
Кајафа, правосвештеник на Ерусалим: Бранко ЃОРЧЕВ
Анна, бивш правосвештеник на Ерусалим: Сашко КОЦЕВ
Марија Магдалена: Сашка ПЕШЕВСКА
Луциус, Центурион: Гораст ЦВЕТКОВСКИ
Џезабел: Драгана КОСТАДИНОВСКА


инспициент: Никола КИМОВСКИ
дизајн светло: Илија ТАРЧУГОВСКИ
тон мајстор: Александар ПЕТРОВСКИ
суфлер: Агна НИКОЛОВСКА


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА МАШКА ЕПИЗОДНА УЛОГА „ДИМЧЕ ТРАЈКОВСКИ“ на Бранко Ѓорчев за улогата Кајафа.