СВЕЧЕНА ВЕЧЕРА ВО ПОГРЕБНОТО ПРЕТПРИЈАТИЕ

Продукција: Народен театар, Битола

Автор: Иво Брешан

Режија: Владимир Милчин

Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА АКТЕРСКО ОСТВАРУВАЊЕ на Ацо Стефановски за улогата Микац,
  2. НАГРАДА ЗА АКТЕРСКО ОСТВАРУВАЊЕ на Љубиша Трајковски за улогата Мурина,
  3. НАГРАДА ЗА РЕЖИЈА на Владимир Милчин.